Funderat på ögonlaser?

Är du här för att veta hur det går till före och efter en laseroperation av ögonen? Då har du kommit helt rätt eftersom jag själv har fått gå igenom hela denna process. Allt började för ungefär halvår sen, efter en synundersökning hos min optiker Wedin & Söderberg i Hammarby Sjöstad. Efter synundersökningen så frågar min optiker mig om jag inte vore en bra kanditat för laseroperation. Varpå jag tyckte det var en konstig fråga eftersom det är nog inte det bästa affärsmässiga draget för en mindre optiker.

Hursomhelst undrade jag varför han tyckte det, och varpå vi började diskutera min syn. Vi kan väl säga såhär, ni som har kanske har idag -1.5 och tycker att ni ser dåligt? Försök då jämföra er med -9.00. Jag var halvt blind utan linser eller glasögon. Eftersom man behövde göra en synundersökning för laseroperation så bokade vi in en tid veckan efter.  Efter synundersökningen så sa min optiker att mina ögon såg bra ut för en laseroperation och frågade om jag ville gå vidare. Jag hade funderat på det en hel del under veckan och kände att det skulle extrem skönt att slippa både glasögon och linser, varpå jag bestämde ganska fort att jag ville göra det.

Wedin & Söderberg har ett samarbete med Globens Ögonklinik. Globens Ögonklinik trodde jag låg vid Globen men det var helt fel. Utan denna optiker låg mitt i Stockholm, rättare sagt Kungsgatan. Där fick jag träffa en ögonsjuksköterska som gick igenom de olika synbehandlingarna. Med tanke på min dåliga syn så hade jag inte mycket att välja på. Metoden heter Translase, och du kan läsa mer om den behandlingen genom att klicka på den här länken.

http://www.globenogonklinik.se/behandlingar/synfelsbehandlingar/translase/

Allting gick otroligt fort. Vi satte ett datum, och den 11:e februari 2011 så var dags. En vecka innan operationen börjat känna mig ganska nervöst och suttit och googlat på Laseroperationer i allmänhet för att förbereda mig inför vad som kom. Det fanns en hel del blandad information, men som tur är så kommer jag se till att ni får en bra helhet.

När jag väl satt där och väntade så kändes det som evigheter. Jag började känna mig lite nervös och under tiden som jag väntade så kom en man ut som man såg hade opererat sig precis och satte sig i väntsalen. På något sätt när han satt där med sina mörka solglasögon så lyckades han ringa sig tjej på sin iPhone, cred för det. Jag tjuvlyssnade lite på konversationen och han började förklara hur allting hade gått till. Mitt under samtalet berättar han när han började titta på lasern så kände han hur det luktade bränt, vilket i mitt fall jag slutade lyssna.

Några minuter efter så kom en sjuksköterska som gick igenom vad jag skulle behöva göra efter operationen. Jag fick 3 olika ögondroppar samt smärtstillande. Jag fick ta lugnande tabletter innan operationen som fick mig att må rätt bra.  Under själva operationen fick allting väldigt snabbt. Man fick ögonbedövande droppar och jag blev ”lasrad” i ungefär 50-60 sekunder per öga. Nu kommer jag skriva en snabb kronologisk följd om hur det gick till sen.

1:a Dagen – Bara några timmar efter behandlingen hade jag extremt ont i ögonen och var extrem ljuskänslig. Det var bara att ligga i ett totalt mörkt rum och ta smärtstillande tills man somnade.

2:a Dagen – Extremt ljuskänslig, smärtan har nu börjat försvinna, dock ser ingenting samt det rinner hela tiden från ögonen.

3:e till 8:e dagen – Ljuskänsligheten börjar försvinna, vågar ta mig ut men får ha på mig de mörka solglasögonen jag fick från optikern eftersom minsta lilla ljus irriterar ögonen. Ser fortfarande väldigt dåligt.

9:e till 16:e Dagen – Ringer min ögonläkare eftersom jag har börjat bli orolig över att jag fortfarande inte märker så stora förbättringar. Han lugnade ner mer och sa att det inte skulle vara någon fara, han förklarade att med tanke på min tidigare syn så kan det ta lite längre tid, vilket stämde helt. Några dagar efter märkte jag att jag började se bättre och tog mig till jobbet äntligen.

16:e till 30:e dagen – Gradvist så började min syn bli bättre. Efter en månad slapp jag ta 2 av dem ögondroppar jag fick med vilket var otroligt skönt. Nu kunde jag hålla mig till tårersättningen som jag även använder idag.

Efter c:a 2 månader hade jag fått tillbaka ungefär 70% av min syn. Dock fick jag fortfarande ta en del tårersättning eftersom jag fortfarande upplevde att jag var torr i ögonen.

Idag den 15:e Maj så har jag fått tillbaka ungefär 95% av synen och tårersättningen använder jag sällan. Jag var på en synundersökning för ungefär 3 veckor sen och då fann man att jag fortfarande hade ärr på hornhinnan. Det visade sig då att detta gjorde mig lite översynt. Inget att oroa sig över eftersom det försvinner med tiden. Man brukar säga att det tar ungefär ett år innan hornhinnan har läkt.

Så hur känns det nu? Hur bra som helst! Operationen var det bästa jag någonsin gjort. Är otroligt glad att min optiker frågade mig om en operation, annars hade det inte blivit. Nu efter så är det otroligt skönt att slippa sätta i sina Linser varje morgon, och när man inte har sina linser så får man använda sig av sina glasögon som har 2 flaskbottnar. Jag vet ni kanske inte är i samma skick som jag var men detta var absolut ett av dem bästa val jag har gjort i mitt liv.

Vi på optikeristockholm.se vill att ni gärna delar med er av era erfarenheter och information. Dela med er dem optiker nu har besökt. Vilka som har varit både bra och dåliga.

Maila oss gärna på info@optikeristockholm.se så kan ni hjälpa oss att få mer information på hemsidan.

 

 

 

 

 

Blog , , , ,

1 Kommentar

  1. Anonym, 44 års sedan

       -   Svara

Din kommentar